15 november 2016
Webinar Omgaan met weerstand

meld je aan ▾

Er is altijd weerstand in projecten. Hoe hanteer je die weerstand en hoe gebruik je weerstand binnen je strategie? De crux in het omgaan met weerstand is waardering, volgens communicatie-expert Guido Rijnja. Hij gaat in gesprek met omgevingsmanager Antje Tenhaaf, over toepassing van de waarderende benadering van weerstand in de projectpraktijk.

guidorijnja-1170x658

Guido Rijnja

Weerstand en waardering

Guido biedt zo het theoretisch kader rond het bewustzijn en het hanteren van weerstand. In 2012 schreef hij het proefschrift Genieten van weerstand. Op basis daarvan ontwikkelde hij de WaardeRing, een hulpmiddel om om te gaan met weerstand in de (publieke) omgeving.

‘Eigenlijk houden projectmanagers van problemen’

 

https://www.youtube.com/watch?v=x8T1cctoXVc

Weerstand leidt in eerste instantie tot een negatieve reactie, zegt Guido, maar daarna volgt een tweede reactie van nieuwsgierigheid. Want eigenlijk houden projectmanagers van problemen: ‘Eigenlijk zouden ze het naadje van de kous willen weten, en erachter willen komen hoe iets tot een goed einde kan worden gebracht.

In de projectpraktijk

Antje vertelt vanuit de praktijk van projecten over hoe zij als omgevingsmanager – eerder bij Spoorzone Delft, nu bij TenneT – omgaat met stakeholders en welke rol weerstand daarbij speelt. Zij beschouwt omwonenden van een project als een stakeholder met een bijzondere aard en positie.

Is dit interessant voor jou?

Voor eenieder die in zijn project te maken heeft met weerstand, in het bijzonder project- en omgevingsmanagers, is dit webinar interessant. Het biedt een nieuwe kijk op weerstand, om er uiteindelijk bewuster mee om te gaan en het beter te kunnen hanteren.

Praktische informatie

Het webinar is op dinsdag 15 november 2016 om 20.00 uur ’s avonds en duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt je hieronder inschrijven. Je ontvangt een dag voorafgaand aan het webinar een mail met daarin een link die je bij het webinar brengt.

Selecteer een geldig formulier