6 december 2016
Webinar Samenwerken in allianties

meld je aan ▾

In het project OV SAAL wordt gewerkt in twee alliantiecontracten. In dit webinar gaan de twee alliantiemanagers vanuit ProRail, Christiaan Caan en Koen Ingels, in gesprek over hun ervaringen met die allianties. Wat hebben zij geleerd van het met marktpartijen inrichten, bemensen en samenwerken in een alliantievorm?

webinar-6-december

OV SAAL

Vanwege de toename van reizigers op het spoort tussen Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad werkt ProRail daar aan het spoor om deze toekomst klaar te maken. Om dit voor elkaar te krijgen werken zij samen in allianties, hier valt veel van te leren.

Lessen over allianties

In 2015 begeleidde Neerlands diep een evaluatiespiegel over de allianties bij OV SAAL. Alliantiebestuurder Jan Derks zei toen over de inzet van allianties bij ProRail: ‘Denk goed na voor je een alliantie optuigt. In veel gevallen kun je met een lichtere samenwerkingsvorm ook goede resultaten bereiken. Dat soort opmerkingen van spiegelaars van andere projecten zet je aan het denken. Wij zijn door onze positieve ervaringen erg enthousiast over allianties. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze in iedere situatie de ideale oplossing zijn.’ 

Lees hier het artikel over OV SAAL dat eerder verscheen in Cement: ct1406-optimalisatie_dankzij_allianties

Is dit interessant voor jou?

In dit webinar gaan we in op de succesfactoren en valkuilen van allianties. Wanneer kies je voor een alliantiecontract, en hoe vul je de samenwerking binnen een alliantie vervolgens in? Voor eenieder die meer wil weten over deze vorm van contracteren en samenwerken is dit webinar interessant.

Praktische informatie

Het webinar is op dinsdag 6 december 2016 om 20.00 uur ’s avonds en duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt je hieronder inschrijven. Je ontvangt een dag voorafgaand aan het webinar een mail met daarin een link die je bij het webinar brengt.

Selecteer een geldig formulier