13 februari 2017
Nd Webinar Transformationeel leiderschap

meld je aan ▾

Grofweg zijn er twee typen leiders. De transactionele leider richt zich op het uitruilen van beloningen voor gedrag. De transformationele leider is meer geïnteresseerd in de intrinsieke drijfveren van de medewerkers en gaat ervan uit dat gedrag niet alleen wordt gemotiveerd door de beloningen, maar ook door het proces dat naar die beloningen leidt. Projectmanager Benny Nieswaag is een transformationeel leider bij uitstek. Op 13 februari gaan we hierover in gesprek tijdens het Nd Webinar.

Inschrijven kan onderaan deze pagina.

Benny Nieswaag

‘We’ zijn succesvol

Benny geeft leiding in verschillende projecten, momenteel A9 Badhoevedorp Holendrecht van Schiphol-Amsterdam-Almere, eerst samen met het project Combiplan Nijverdal, en nu met het programma Renovatie Bruggen. In die tijd heeft hij zijn invulling van leiderschap ontwikkeld waarbij hij streeft naar gezamenlijk succes, naar ‘WE zijn succesvol’ in plaats van ‘IK ben succesvol’. In dit Webinar vertelt Benny over zijn aanpak en geleerde lessen door de jaren heen.

Ervaringen van collega’s

Benny wil zijn teamleden de ruimte en gelegenheid geven om te slagen in hun werk. De samenhang en samenwerking staan voor hem centraal, altijd ‘in verbinding’ met zijn collega’s en belanghebbenden. We vroegen voorafgaand aan het webinar aan drie van zijn collega’s hoe zij Benny’s leiderschap ervaren. Sabine Delrue, Chris de Jong en Leonie Koops vertellen op film over hun ervaringen. Zij maakten Benny mee in verschillende projecten en vertellen over zijn manier van leidinggeven, hoe hij acteerde en wat hij juist níet deed. Leonie over Benny: ‘Deze manier van leidinggeven vind ik heel plezierig. Het doet beroep op je verantwoordelijkheidsgevoel en het geeft je de ruimte een meerwaarde te creëren.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reflectie op de praktijk

Organisatiepsycholoog, trainer en denkadviseur Edu Feltmann leidt het thema van leiderschap in, en reflecteert op de praktijkervaringen van Benny en de vragen van kijkers. Een goede leider is zich bewust van van zijn of haar paradoxale rol en positie, volgens Edu: ‘Hoe sterker het leiderschap van het team zelf is, des te minder is hun behoefte aan een expliciet aangestelde goede leider. Hij of zij kan in het team desgewenst meedoen als een ‘gewoon’ teamlid, of zich als buitenstaander beschikbaar houden om incidenteel ‘goede leider’ te zijn op verzoek van het team.’

Praktische informatie

Het webinar is op maandag 13 februari 2017 om 20.00 uur ’s avonds en duurt ongeveer een uur. Je kunt je hieronder inschrijven. Je ontvangt de dag van het webinar een mail met daarin een link die je bij het webinar brengt.

Aanmelden webinar leiderschap
Sending