Nd Groep Anders Samenwerken (met de markt)

Projecten realiseren is mensenwerk. Alle betrokkenen hebben elkaar nodig om een project tot een succes te maken: of ze nu werken voor de opdrachtgever of voor een marktpartij. Maar wat is een goede samenwerking? Hoe breng je die tot stand en hoe onderhoud je die? Projectmanagers uit het netwerk van Neerlands diep wisselen hierover van gedachten met hun counterparts aan aannemerszijde. Binnen een van de Nd Groepen Anders Samenwerken (Nd GAS) komen ze iedere drie maanden bij elkaar in een vertrouwelijke setting.

Voor wie?

Projectmanagers uit het netwerk van Neerlands diep en hun counterparts van de opdrachtnemer.

Inhoud

Tijdens hun ontmoetingen onderzoeken de deelnemers aan Nd GAS diepgravend wat bevorderende en belemmerende factoren zijn, die maken dat zij al dan niet succesvol samenwerken in een project. Dit vraagstuk wordt steeds vanuit een meervoudig perspectief beschouwd, waarbij de actuele praktijk altijd centraal staat. Wetenschappers en andere inspirerende gasten zorgen voor nieuwe inzichten en fungeren als klankbord.

Ook sparren over samenwerking?

De deelnemers aan Nd GAS hebben één ding gemeen: ze willen de dynamieken en patronen die aan de onderlinge samenwerking ten grondslag liggen beter leren begrijpen. Zij zijn graag bereid om hun inzichten en ervaringen te delen met andere projectmanagers uit het netwerk van Neerlands diep. Wil je specifieke samenwerkingsvraagstukken bespreken met leden van een van de GAS-groepen? Dan is dat altijd mogelijk.

Ervaringen van deelnemers

Ton Swanenberg en Thomas Brandt zitten in Nd GAS 1 én zijn directe collega’s binnen het project Aanpak Ring Zuid in Groningen: Ton als projectdirecteur vanuit de opdrachtgever en Thomas als projectdirecteur vanuit de opdrachtnemer. In een openhartig interview vertellen zij over Nd GAS en hoe zij de gedeelde kennis, ervaringen en idealen in de praktijk brengen. Lees hier het hele interview.

Meer informatie?

Meer weten over Nd GAS? Heb je belangstelling om deel te nemen aan een Nd GAS-groep of wil je een keer sparren met een lid van een bestaande groep? Neem dan contact op met Maarten Kraneveld. Je kunt Maarten bereiken via maarten@neerlandsdiep.nl of 06-24 10 41 40.

  • Maarten Kraneveld
  • Programmamanager