28 november 2017
Nd Topics Hoe voorkom je (juridische) escalatie van de samenwerking?

meld je aan ▾
Nieuwe vormen van meervoudige samenwerking in projecten en veranderende rolverdeling tussen opdrachtgever en opdrachtnemer vergroten de kans op gedoe. Problemen in de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer voorkomen doe je vooral aan de voorkant van een project, en door de juiste instrumenten te kennen om tijdens de realisatie juridische escalatie te vermijden. Tijdens de Nd Topics op 28 november a.s. gaan we in op de casussen van verschillende projecten en kijken we hoe zij het gedoe in de samenwerking hebben gehanteerd.
Het aantal aanmeldingen voor deze bijeenkomsten heeft het maximum bereikt. Als je je aanmeldt kom je op de reservelijst. Aanmelden voor de reservelijst kan onderaan deze pagina. 
 

Het projectmanagersperspectief

Vertegenwoordigers van verschillende bouw- en infraprojecten vertellen hun verhaal over wanneer het moeilijk werd en escalatie dreigde. Projectmanagers Jan Derks van OV SAALAdrie Frankenvan de A4 Delft Schiedam en Huib de Ridder met ervaringen bij de Tweede Coentunnel, Renovatie Stalen Bruggen en A15 Maasvlakte-Vaanplein zijn in ieder geval bereid om hun verhaal te vertellen. We gaan met hen in gesprek over de context van de samenwerking, de signalen die er waren, en of zij het tij hebben weten te keren en arbitrage hebben weten te voorkomen.

Het juridische persepctief

Advocaat en gecertificeerd mediator Remmert Sluijter reflecteert op de projectpraktijken. Vanuit zijn ervaringen in bouw- en infraprojecten is hij gedreven geraakt op dit onderwerp. Hij ziet dat er vaak te snel naar arbitrage of rechter wordt gestapt: ‘Ik ben persoonlijk geraakt door het feit dat er veel meer wegen te bewandelen zijn om geschillen op te lossen, dan dat er nu gebeurt.’

Interessant voor jou?

In deze Nd Topics verdiep je de praktijken van projecten waar gedoe in de samenwerking is geëscaleerd, of waar dat juist voorkomen is. Daarnaast krijg je handvatten aangereikt om conflicten beter te hanteren en om een gang naar de rechter of arbitrage te kunnen voorkomen. Als je eigen ervaringen hebt op dit gebied, dan is er ruimte om die te delen.

Praktische informatie

Deze Nd Topics is op dinsdag 28 november 2017 van 15.30 tot 17.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel.
De locatie is het Muntgebouw, Leidseweg 90 in Utrecht (route).
Er is voor maximaal 30 deelnemers plek. Het maximum aantal aanmeldingen is bereikt. Gezien de hoge interesse in dit thema gaan wij verkennen wat de mogelijke vervolgstappen zijn. Mocht je op de hoogte willen blijven hiervan, stuur dan een mail naar Steven van Luipen via steven@neerlandsdiep.nl.

Aanmelden reservelijst

 
Aanmelden Nd Topic Voorkom juridische escalatie 28 november 2017
Sending