24 uur online: deelnemer Danny Meys

  • 01 maart 2014
  • Steven van Luipen

Naam: Danny Meys
Werkt bij: Rijkswaterstaat
Functie: Technisch manager Maaswerken
Leeftijd: 41

Danny Meys

Moest je nog even nadenken over je deelname aan 24 uur online kennisdelen? Even overleggen met het thuisfront?

“Net als de andere kandidaat, Marielle Frumau, was ik direct onder de indruk van de plannen. Hoe vaak komt het voor dat je 24 uur wordt opgesloten met 5 andere vakgenoten die ook bij andere grote infrastructurele projecten werken? Ik werd meteen geprikkeld door het idee en heb dus ook niet lang getwijfeld over mijn deelname. Of ik de andere deelnemers ken? Nee, ik heb net wel de introductie van Marielle Frumau voorbij zien komen natuurlijk…”

Jullie maken straks niet alleen gebruik van elkaars kennis, jullie mogen ook de computer inzetten. Maak je vaak gebruik van social media en internet?

“Ik maak zeker gebruik van social media, maar eigenlijk meer op privégebied. Ik kan niet zeggen dat ik Facebook al eens heb ingezet bij het oplossen van een werkdilemma. Een LinkedIn account heb ik wel, maar ik maak er eigenlijk nauwelijks gebruik van. Dat wil zeggen; ik houd het account bij, nodig mensen uit en accepteer LinkedIn verzoeken. Ik moet alleen wel even een drempel over om deze mensen daadwerkelijk te gaan benaderen met werkgerelateerde vragen. En dan ook nog – pak ’m beet – om 2 uur ’s nachts. Zo meteen denken ze dat je niet helemaal oké bent.”



Wanneer is de laatste keer dat je hebt doorgehaald?

“Helaas, ook ik ben de laatste jaren niet meer echt van het doorhalen. Wandelen in de nacht? Deed Marielle dat? Oh jee, nee ook dat doe ik niet. Het scheelt denk ik wel dat ik een nachtmens ben. Aan de andere kant moet je wel scherp blijven en scherp zijn om een goede bijdrage te leveren bij het oplossen van de case, dus als ik behoefte heb om even te liggen zal ik dat zeker doen. Ik hoop trouwens ook wel dat er de mogelijkheid is om af en toe even naar buiten te gaan, om onder het genot van een sigaret mijn gedachten op een rijtje te zetten.”



Welke rol denk je dat je zult hebben in de groep?

“Dat vind ik best een moeilijke vraag. Welke rol je vervult hangt heel erg af van de groepsdynamiek. Daarbij werken we allemaal bij andere organisaties en zijn we anders ‘opgevoed’ qua bedrijfscultuur. Ik ben een raadgever en een stille motor. Uitdaging is om snel elkaar krachten te kennen en daarmee in no time daarmee een goede samenwerking te realiseren. Hoe dat uitpakt is afwachten en tegelijkertijd ook spannend.”

Tot slot: hoe bereid je je voor op de 13de?

“Even terug naar één van de eerste vragen; als ik midden in de nacht mijn Facebook-contacten en ook nog mijn LinkedIn-netwerk aanspreek, wil ik ze wel even voorbereiden. Anders kan het wellicht een beetje raar uitpakken, haha. Bovendien ga ik de komende weken mijn LinkedIn-account uitbreiden, altijd handig. Daarbij zal ik toch echt een Twitter-account moeten aanmaken en kijken hoe je in 140 karakters to the point moet komen; ik wil in die 24 uur natuurlijk niet overkomen als een social media nitwit!”

Volg Danny ook op Facebook en LinkedIn!

Reageer

Ook interessant

  • Meer grip op projectsucces door (wederzijds) begrip

“De realisatie van bouw- en infraprojecten kent een lange en rijke traditie. Een traditie die ons terugvoert naar de ‘Law-codes’ van koning Hammurabi (Babylonië, 1750 v. Chr.) waarin de eerste beginselen en afspraken voor samenwerking in de bouw terug te vinden zijn. Het succesvol realiseren van bouw- en infraprojecten in de huidige dynamische en complexe omgeving […]

lees meer
  • Een digitale revolutie

Een digitale revolutie. We zitten er middenin. Ook in de publieke bouw- en infraprojecten. Ervan weglopen? Dat kan. Toekijken en aanschouwen? Kan ook nog. Maar voor hoe lang nog? Het nu beetpakken, omarmen en uitdragen van technologische ontwikkelingen, is de optie waar de deelnemers van Nd Digitaal Leiderschap voor kozen. Want, het meebewegen in een […]

lees meer
  • Anders samenwerken met je stakeholders in de Nd Opgave-impuls

In de Nd Opgave-impuls staat het werken aan een complexe opgave samen met het stakeholderveld centraal. Het programma helpt teams het veld in kaart te brengen, stakeholders uit te nodigen en collectief eigenaarschap te creëren rond een opgave. Vijf teams rondden het programma – tot dan nog de Nd Transitiechallenge – begin van dit jaar […]

lees meer