Resultaten 24 uur online kennisdelen

  • 04 juni 2014
  • Jenny Kamstra

“We hebben 24 uur online kennisdelen als heel bijzonder en boeiend ervaren. Wij zijn, ondanks een soms wat rommelig verlopen proces, trots op het bereikte resultaat van de uitvoering van de opdracht en het social media-gebruik. Het smaakt naar meer. We hopen dat Neerlands diep en natuurlijk al onze volgers verder gaan met de inzet van social media. Dat geeft vorm aan het nieuwe projectmanagement waarin niet het bezit maar het delen van kennis de kunst is”, aldus de zes deelnemers.

Een moment van bezinning door de zes rond 1 uur 's nachts

De deelnemers ’s nachts aan het werk in de directiekamer van de Beurs van Berlage

Documenten boordevol opbrengst

Het heeft even geduurd, maar hier zijn ze dan: de resultaten van 24 uur online kennisdelen. Op Twitter werd al reikhalzend uitgekeken naar de opbrengst van het experiment. Het zijn twee documenten. Naast enthousiasme lees je in het oogstdocument van de zes deelnemers hun tips, aanbevelingen, positieve ervaringen en kanttekeningen bij het experiment.

In het andere lees je de top zes favoriete social media-middelen van de 6 deelnemers. Hierin staan de online middelen die het best van pas kwamen tijdens 24 uur online kennis delen en hoe je die kunt gebruiken. Van ‘hulp en denkkracht mobiliseren op Twitter’ tot ‘met WhatsApp elkaar binnen het team op de hoogte houden’.

Doe mee met de drie webinars

Ook wij zeggen volmondig: het smaakt naar meer. De rijke inhoud, de buzz rond het evenement en de positieve reacties bevestigen het vermoeden dat 24 uur online kennisdelen iets heeft losgemaakt. In juni geven we daarom met drie webinars een vervolg aan het experiment.

Wat kun je verwachten?

* Een gesprek van 30 minuten met een deelnemer en een (wetenschappelijk) expert. Maarten Kraneveld, programmamanager Neerlands diep, is gespreksleider.
* Om mee te doen, ga je op onderstaande tijdstippen naar www.24uuronlinekennisdelen.nl/uitkomsten via pc, laptop of tablet. Zonder aanmelden en zonder speciale software.
* Tijdens het gesprek kun je via de webpagina of Twitter vragen stellen aan de sprekers op het webinar.

Zet data en tijden in je agenda

Woensdag 11 juni 12.00 uur: prof.dr. ir. Marcel Hertogh, hoogleraar Infrastucture Design and Management aan de TU Delft, gaat met deelnemerFred Rodewijk (Rijkswaterstaat) in gesprek over de uitkomsten van de inhoudelijke opdracht over samenwerken met andere overheden. Hebben de resultaten tot nieuwe inzichten geleid, zoals hij had gehoopt?

Dinsdag 17 juni 16.00 uur: Edu Feltmann, organisatiepsycholoog, gaat met deelnemer Erica de Jong (Rijksgebouwendienst) in gesprek over wat er in 24 uur met de 6 deelnemers, die tot 13 maart voor elkaar onbekenden waren, gebeurde. Hoe kijkt hij naar het groepsproces en wat kunnen we daarvan leren in de praktijk?

Maandag 23 juni 12.00 uur: Marie-Louise Borsje (BZK) diept met deelnemer Ton de Rijcke (gemeente Amsterdam) de inzet, het gebruik en het resultaat van de social media uit. Hoe kunnen we de opgedane ervaringen met social media concreet toepasbaar maken voor de praktijk van alledag?

Website en social media blijven in de lucht

De social media en de website van 24 uur online kennis delen werken we tot eind juni bij. Daarna blijven ze in de lucht, maar dan alleen als naslagwerk.

Meer weten

Heb je vragen over 24 uur online kennisdelen? Laat bij voorkeur een bericht achter op LinkedIn, Facebook of Twitter. Je kunt ook via de mail of telefoon contact opnemen met Steven van Luipen, programmamanager online kennisdelen: steven@neerlandsdiep.nl of 06 24 85 54 63.

 

Reageer

Ook interessant

  • Meer grip op projectsucces door (wederzijds) begrip

“De realisatie van bouw- en infraprojecten kent een lange en rijke traditie. Een traditie die ons terugvoert naar de ‘Law-codes’ van koning Hammurabi (Babylonië, 1750 v. Chr.) waarin de eerste beginselen en afspraken voor samenwerking in de bouw terug te vinden zijn. Het succesvol realiseren van bouw- en infraprojecten in de huidige dynamische en complexe omgeving […]

lees meer
  • Een digitale revolutie

Een digitale revolutie. We zitten er middenin. Ook in de publieke bouw- en infraprojecten. Ervan weglopen? Dat kan. Toekijken en aanschouwen? Kan ook nog. Maar voor hoe lang nog? Het nu beetpakken, omarmen en uitdragen van technologische ontwikkelingen, is de optie waar de deelnemers van Nd Digitaal Leiderschap voor kozen. Want, het meebewegen in een […]

lees meer
  • Anders samenwerken met je stakeholders in de Nd Opgave-impuls

In de Nd Opgave-impuls staat het werken aan een complexe opgave samen met het stakeholderveld centraal. Het programma helpt teams het veld in kaart te brengen, stakeholders uit te nodigen en collectief eigenaarschap te creëren rond een opgave. Vijf teams rondden het programma – tot dan nog de Nd Transitiechallenge – begin van dit jaar […]

lees meer