Certificaatuitreiking Nd Brug 12 – chaordisch projectmanagement

  • 05 december 2018
  • Luc Boekesteijn

Donderdag 29 november kregen 16 deelnemers aan het twaalfde Brugprogramma, Nd Brug 12, hun certificaat uitgereikt in Paushuize in Utrecht. Nd Brug is een leer- en ontwikkelprogramma dat 18 maanden duurt en is voor projectmanagers met 5 tot 7 jaar ervaring in het managen van projecten. De focus binnen Nd Brug ligt op het vergroten van hun inzicht in de eigen persoonlijkheid en eigen gedrag: in relatie tot hun team, hun project en de projectomgeving. We leggen steeds de link tussen leerdoelen en de praktijk. Dit gebeurt door het inbrengen van persoonlijke casussen. Maar ook vanuit sleutelfiguren en ervaringsdeskundigen in uit het netwerk van Neerlands diep. In het programma zit projectmanagers van verschillende (partner)organisaties.

Pecha Kucha

De certificaatuitreiking was door de deelnemers zelf vormgegeven en twee van hen, Marjolijn Ransijn (Rijkswaterstaat) en Eric Westerhuis (ProRail) waren de gastvrouw en -heer voor de middag en de avond. Het begon er allemaal mee dat alle deelnemers zich aan de zaal met aanwezige assessoren en leidinggevenden middels een Pecha Kucha voorstelden en lieten zien wat het programma hen heeft gebracht. Dat leverde uiteenlopende verhalen op van de reis die ze samen waren begonnen.

Pecha Kucha van Marjolijn – foto: Jorrit ’t Hoen

Chaordisch Projectmanagement

Het verhaal van Nicoline Mulder over de chaostheorie in de tweede module had een gevoelig snaar geraakt. Nicoline verzorgde daarom nogmaals een inleiding in het thema Chaordisch Projectmanagement en liet vervolgens de zaal ervaren hoe een systeem in zichzelf steeds weer evenwicht vindt. Een geruststellende gedachte.

Nicoline Mulder – foto: Jorrit ’t Hoen

De uitreiking

Alle deelnemers kregen van Helene Kleijne en Luc Boekesteijn een persoonlijke boodschap en een certificaat mee. Luc Boekesteijn, programmamanager van Neerlands diep, over Nd Brug: “Het Brugprogramma richt zich op de voor het vak relevante competenties, maar vooral op hoe je ze wel of niet benut. Meer complexiteit vraagt bijvoorbeeld om omgaan met onzekerheden, om het stuur anders vasthouden. Dit klinkt heel mooi, maar je kunt het pas doen als je het doorhebt. Hieraan werken we binnen Nd Brug. Het is altijd weer mooi om te zien met hoeveel motivatie deelnemers binnenkomen, om te merken dat ze bereid zijn de dingen ook eens anders te doen. Als ze uiteindelijk met veel energie weer hun eigen weg gaan, zijn ze duidelijk gegroeid. Mooi om hier als programmamanager een bijdrage aan te leveren!”

Luc Boekesteijn en Helene Kleijne – foto: Jorrit ’t Hoen

Het Nd Brug 12 werd feestelijk afgesloten met een etentje waarin ze ook elkaar nog een persoonlijke boodschap en een kadootje meegaven. De cirkel is weer rond.

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Daar doen we het voor

Na de feestelijke decembermaand valt het begin van het nieuwe jaar – zeker met zo’n natte en grijze januarimaand als dit jaar – me behoorlijk tegen. Kijk ik naar buiten dan zie ik regen en modder, kijk ik in de krant dan zie ik deprimerende berichten over oorlog, klimaat, maatschappelijke onrust. Het raakt niet alleen […]

lees meer
  • Nieuws
  • De transitie naar werken vanuit een gebiedsperspectief

Wim Leendertse sloot eind vorig jaar een succesvolle reeks Nd Sociëteiten af. Als laatste in een reeks van vier gaf hij deze editie zijn academische blik op de noodzakelijke en urgente transitie van sectoraal naar gebiedsgericht denken en werken in de infrastructuurplanning. Wim Leendertse is hoogleraar Management in Infrastructuurontwikkeling aan de Rijksuniversiteit van Groningen en […]

lees meer
  • In memoriam: Pim Verheijen

Pim is niet meer. Bevlogen mens, onvermoeibaar strijder. Gedreven om alles uit het leven te halen. Onmisbare inspirator voor onze programma’s en groot Bruggenbouwer. We hadden samen nog zulke mooie plannen – het mag niet zo zijn. We zijn dankbaar voor alles wat hij voor Neerlands diep heeft betekend en wensen zijn familie en vrienden […]

lees meer