Nieuwe directeur voor Neerlands diep

  • 02 februari 2015
  • Manon Raats

Maarten Reinking volgt binnenkort Peter Kole op als directeur van Neerlands diep. Wie is Maarten en wat wil hij met Neerlands diep? En wat wordt de nieuwe uitdaging van Peter? We kennen Maarten als projectmanager van Nd-project Renovatie Stalen Bruggen: een programma waarin veertien stalen bruggen, zoals de Galecopperbrug in de A12 over het Amsterdam-Rijnkanaal, een levensduurverlenging van minimaal dertig jaar krijgen. Maar ook vanwege zijn publicatie Succesvol samenwerken die eind 2013 met hulp van Neerlands diep het licht zag.

Maarten Reinking

Maarten Reinking met op de achtergrond de Galecopperburg in de A12. Foto: Marcel Rozenberg

Van alle markten thuis

In ons speelveld is Maarten al goed thuis. Na zijn studie Ingenieursgeologie aan de Faculteit der Mijnbouwkunde en Petroleumwinning van de TU Delft (1989) werkte hij bij een aannemer en een adviesbureau voordat hij de stap naar Rijkswaterstaat maakte. Een combinatie die hem in staat stelt zich vanuit de praktijk in te leven in hoe opdrachtgevers en opdrachtnemers denken en werken. Hij spreekt de taal van alle partijen.

Verder brengen en uitbouwen

Maarten: “Uit Kennis in het groot (King) en Rijksprojectacademie (RPA) is een prachtige organisatie voortgekomen. Er staat nu iets ontzettend moois. Ik wil Neerlands diep verder brengen en uitbouwen. Over vijf jaar wil ik dat Neerlands diep een begrip is binnen de wereld van bouw- en infrastructuur projecten. Dat Neerlands diep dé organisatie is waar je naartoe gaat, als je je verder wilt professionaliseren in het succesvol managen van complexe overheidsprojecten. De producten van Neerlands diep staan voor kwaliteit en weten de deelnemers elke keer weer te verrassen en te inspireren. Samen met het team van Neerlands diep wil ik de komende jaren vol enthousiasme dit avontuur aangaan.”

Topsport en complexe projecten

Maarten is een actief sporter en heeft op hoog niveau hockey gespeeld, waarvan een seizoen in Jong-Oranje. Hij is getrouwd, vader van twee jonge kinderen met wie hij veel hockeyt en voetbalt, en woont in Haarlem. Het managen van complexe projecten vergelijkt Maarten met topsport. Om nog beter te presteren moet je de focus hebben. Alert zijn. En kunnen anticiperen.

Peter gaat aan de slag bij SWIPE

Peter, die aan de wieg stond van de Rijksprojectacademie en Neerlands diep, vertrekt naar SWIPE. Een programma waarin Rijkswaterstaat zoekt naar minder versnippering van de verkeermanagementtaken – denk aan verkeerscentrales, matrixbordenbeheer en andere elektronische toepassingen op en rond wegen en vaarwegen. Tegelijkertijd verkent SWIPE mogelijkheden om het verkeersmanagement adaptiever te maken. Meer over Peters nieuwe uitdaging, en hoe hij terugkijkt op Neerlands diep, lees je in zijn afscheidsinterview.

Afscheid Peter Kole

Het team van Neerlands diep gaat Peter zeker missen. Tegelijkertijd zien we uit naar de samenwerking met Maarten. Op donderdag 5 maart bedanken we Peter in een bijeenkomst met een bijzondere inhoudelijke component. De uitnodiging wordt binnenkort verstuurd.

Reageer

Ook interessant

  • Een digitale revolutie

Een digitale revolutie. We zitten er middenin. Ook in de publieke bouw- en infraprojecten. Ervan weglopen? Dat kan. Toekijken en aanschouwen? Kan ook nog. Maar voor hoe lang nog? Het nu beetpakken, omarmen en uitdragen van technologische ontwikkelingen, is de optie waar de deelnemers van Nd Digitaal Leiderschap voor kozen. Want, het meebewegen in een […]

lees meer
  • Anders samenwerken met je stakeholders in de Nd Opgave-impuls

In de Nd Opgave-impuls staat het werken aan een complexe opgave samen met het stakeholderveld centraal. Het programma helpt teams het veld in kaart te brengen, stakeholders uit te nodigen en collectief eigenaarschap te creëren rond een opgave. Vijf teams rondden het programma – tot dan nog de Nd Transitiechallenge – begin van dit jaar […]

lees meer
  • Zuidasdok OVT gespiegeld door collega’s

Station Amsterdam Zuid groeit snel en wordt naar verwachting het op een na grootste station in Amsterdam. Een gezamenlijk programma van Rijkswaterstaat, ProRail en Amsterdam richt zich op het ondergronds brengen van de A10-zuid bij de Zuidas. Het project Zuidasdok is in 2020 omgevormd tot een programma-organisatie met afzonderlijke projectonderdelen. Het eerste project, de OV […]

lees meer