Op expeditie tijdens de Nd Sociëteit

  • 03 december 2020
  • Sharon Fisser

Deze bijzondere tijd waarin we vooral digitaal werken vraagt om nieuwe manieren om digitaal samen te werken. Met veel enthousiasme gingen daarom zo’n 50 deelnemers op donderdag 5 november en 3 december op expeditie tijdens de Nd Sociëteit.

Via Zoom nam Raccoon Serious Games de expeditieleden mee langs een route vol innovatieve manieren voor online samenwerking, om kennis over te brengen en de aandacht vast te houden. Praktische tips gecombineerd met interactieve oefeningen zoals een mini-escaperoom. “Leerzaam, inspirerend, prikkelend”, waren een aantal reacties van de deelnemers aan de tweede editie van deze online expeditie.

Deelnemer aan de online expeditie Karin van Helmond van ProRail: “Uit deze sessie haal ik dat goede voorbereiding erg belangrijk is en dat vraagt een andere manier van werken. We zijn aan het begin van de corona-crisis echt digitaal in het diepe gegooid. Tijdens deze sessie was het heel inspirerend om te zien wat er allemaal mogelijk is. En daardoor ben ik nog meer overtuigd geraakt dat er meer in geïnvesteerd moet worden; in opleiden, in technologie, in tools, maar vooral ook in tijd om digitaal samenwerken tot een succes te maken.”

Gebruik online tools

Bij onze online programma’s en activiteiten, zo ook tijdens de Nd Sociëteit, maken we graag gebruik van diverse tools. Met Mural, een online whiteboard tool, kun je bijvoorbeeld samen aan de slag met sticky notes en kun je vormen, afbeeldingen, tekst en links toevoegen. Via een tool zoals Kahoot maak je polls of kun je samen een kleine kennisquiz spelen. Maar ook zonder tools kun je actief je online vergadering starten, begin bijvoorbeeld met het peilen van de energie bij je collega’s door ‘duimpje omhoog’ of ‘duimpje omlaag’.

Kon jij er niet bij zijn en ben je benieuwd naar meer tips om je online meeting energieker en effectiever te maken? Deze vind je in deze blog.

Nd Sociëteit gaat door

Met de Nd Sociëteit zorgt Neerlands diep ervoor dat projectmanagers elkaar ook in deze bijzondere tijden kunnen blijven ontmoeten. In het tijdsbestek van circa een uur word je op een energieke en interactieve wijze geprikkeld over een aansprekend thema. Heb jij ook de behoefte aan meer sociale contacten met collega’s? Aan gesprekken met gelijkgestemden waar je geïnspireerd van raakt? Houd de website en de nieuwsbrief in de gaten voor de volgende editie van de Nd Sociëteit in 2021.

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Daar doen we het voor

Na de feestelijke decembermaand valt het begin van het nieuwe jaar – zeker met zo’n natte en grijze januarimaand als dit jaar – me behoorlijk tegen. Kijk ik naar buiten dan zie ik regen en modder, kijk ik in de krant dan zie ik deprimerende berichten over oorlog, klimaat, maatschappelijke onrust. Het raakt niet alleen […]

lees meer
  • Nieuws
  • De transitie naar werken vanuit een gebiedsperspectief

Wim Leendertse sloot eind vorig jaar een succesvolle reeks Nd Sociëteiten af. Als laatste in een reeks van vier gaf hij deze editie zijn academische blik op de noodzakelijke en urgente transitie van sectoraal naar gebiedsgericht denken en werken in de infrastructuurplanning. Wim Leendertse is hoogleraar Management in Infrastructuurontwikkeling aan de Rijksuniversiteit van Groningen en […]

lees meer
  • In memoriam: Pim Verheijen

Pim is niet meer. Bevlogen mens, onvermoeibaar strijder. Gedreven om alles uit het leven te halen. Onmisbare inspirator voor onze programma’s en groot Bruggenbouwer. We hadden samen nog zulke mooie plannen – het mag niet zo zijn. We zijn dankbaar voor alles wat hij voor Neerlands diep heeft betekend en wensen zijn familie en vrienden […]

lees meer