Op expeditie tijdens de Nd Sociëteit

  • 03 december 2020
  • Saskia Kemperman

Deze bijzondere tijd waarin we vooral digitaal werken vraagt om nieuwe manieren om digitaal samen te werken. Met veel enthousiasme gingen daarom zo’n 50 deelnemers op donderdag 5 november en 3 december op expeditie tijdens de Nd Sociëteit.

Via Zoom nam Raccoon Serious Games de expeditieleden mee langs een route vol innovatieve manieren voor online samenwerking, om kennis over te brengen en de aandacht vast te houden. Praktische tips gecombineerd met interactieve oefeningen zoals een mini-escaperoom. “Leerzaam, inspirerend, prikkelend”, waren een aantal reacties van de deelnemers aan de tweede editie van deze online expeditie.

Deelnemer aan de online expeditie Karin van Helmond van ProRail: “Uit deze sessie haal ik dat goede voorbereiding erg belangrijk is en dat vraagt een andere manier van werken. We zijn aan het begin van de corona-crisis echt digitaal in het diepe gegooid. Tijdens deze sessie was het heel inspirerend om te zien wat er allemaal mogelijk is. En daardoor ben ik nog meer overtuigd geraakt dat er meer in geïnvesteerd moet worden; in opleiden, in technologie, in tools, maar vooral ook in tijd om digitaal samenwerken tot een succes te maken.”

Gebruik online tools

Bij onze online programma’s en activiteiten, zo ook tijdens de Nd Sociëteit, maken we graag gebruik van diverse tools. Met Mural, een online whiteboard tool, kun je bijvoorbeeld samen aan de slag met sticky notes en kun je vormen, afbeeldingen, tekst en links toevoegen. Via een tool zoals Kahoot maak je polls of kun je samen een kleine kennisquiz spelen. Maar ook zonder tools kun je actief je online vergadering starten, begin bijvoorbeeld met het peilen van de energie bij je collega’s door ‘duimpje omhoog’ of ‘duimpje omlaag’.

Kon jij er niet bij zijn en ben je benieuwd naar meer tips om je online meeting energieker en effectiever te maken? Deze vind je in deze blog.

Nd Sociëteit gaat door

Met de Nd Sociëteit zorgt Neerlands diep ervoor dat projectmanagers elkaar ook in deze bijzondere tijden kunnen blijven ontmoeten. In het tijdsbestek van circa een uur word je op een energieke en interactieve wijze geprikkeld over een aansprekend thema. Heb jij ook de behoefte aan meer sociale contacten met collega’s? Aan gesprekken met gelijkgestemden waar je geïnspireerd van raakt? Houd de website en de nieuwsbrief in de gaten voor de volgende editie van de Nd Sociëteit in 2021.

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Nd Zomergast 2022: Innoveren in de praktijk

Niet één, maar meerdere zomergasten vulden het programma van Nd Zomergast afgelopen donderdag. Op ‘het toneel’ van NEXT Delft werden we onder begeleiding van Janine van Oosten (Neerlands diep) meegenomen langs verschillende casussen waar geïnnoveerd wordt in de praktijk. Een belangrijk thema waar nog veel te leren valt bleek bij deze enerverende bijeenkomst.

lees meer
  • Waardeer het kritische geluid bij innovatieve projecten

  Soms loopt een project niet zoals het was beoogd. Daar kan de digitalisering een flinke rol in spelen. Vooral wanneer de ontwikkelingen snel gaan en de organisatie er nog niet helemaal op is ingespeeld. Hoe weet je wanneer er ingegrepen moet worden? Want het is niet altijd duidelijk dat er een probleem is. Hiervoor […]

lees meer
  • Verslag Nd Teams 2022 – Memory of the Future

  De glazenbol om in de toekomst te kijken bestaat nog niet. Maar de teams die dit jaar meededen aan Nd Teams 2022 kregen wel de kans om een eigen toekomstscenario te maken. Die kans grepen de aanwezige teams met beide handen aan op 21 april in de industriële omgeving van DeFabrique in Utrecht. Scenariodenker […]

lees meer