Vol vertrouwen het nieuwe jaar in

  • 03 februari 2022
  • Saskia Kemperman

Wie had een half jaar geleden gedacht dat 2022 zou starten met zorgwekkende berichten over toenemende besmettingen en landelijke beperkingen? De pandemie weet telkens weer te verrassen en trekt ondertussen een steeds zwaardere wissel op ieders veerkracht en motivatie. Waar haal je in zo’n situatie de energie vandaan? Voor ons als Neerlands diep is de inspiratiebron verankerd in ons werk: juist nu is het belangrijk dat wij onze deelnemers ondersteunen in de wendbaarheid en het omdenken dat van hen wordt gevraagd.

Ondanks alle beperkingen kijkt Neerlands diep dan ook vol vertrouwen uit naar dit nieuwe jaar. Onze individuele ontwikkelprogramma’s blijken in een grote behoefte te voorzien: leiderschap en zelfreflectie zijn harder nodig dan ooit. De plannen om het Nd Projectennetwerk een nieuwe impuls te geven krijgen rap gestalte: nieuwe, interessante projecten hebben zich bij het netwerk aangesloten en in februari start een volledig nieuw programma voor de leden van het Nd Projectennetwerk: Nd Projectpatronen. In dit programma zet een aantal toonaangevende projecten hun tanden in belemmerende en taaie patronen die zij in de praktijk ervaren. Het wordt een intensief programma dat zich niet alleen richt op de projectmanagers en hun teams, maar ook op hun eigen organisatie en de markt. Daarmee zet Neerlands diep een volgende stap in de verbreding van haar doelgroep.

Ook in 2022 blijft Neerlands diep op zoek naar nieuwe manieren om deelnemers, alumni, projecten en programma’s optimaal te laten presteren. Het is onze overtuiging dat onze meerwaarde het grootst is in een hechte en langdurige relatie met onze doelgroep. Daarom zullen onze maatwerk- en teamprogramma’s met ingang van dit jaar alleen nog open staan voor projecten of programma’s die zich meerjarig aan het netwerk verbinden. Dat biedt de beste basis om wat er bij Neerlands diep geleerd wordt ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Al met al belooft het een dynamisch jaar te worden, daar kijken we naar uit!

Ellen Visser, directeur Neerlands diep

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Nd Zomergast 2022: Innoveren in de praktijk

Niet één, maar meerdere zomergasten vulden het programma van Nd Zomergast afgelopen donderdag. Op ‘het toneel’ van NEXT Delft werden we onder begeleiding van Janine van Oosten (Neerlands diep) meegenomen langs verschillende casussen waar geïnnoveerd wordt in de praktijk. Een belangrijk thema waar nog veel te leren valt bleek bij deze enerverende bijeenkomst.

lees meer
  • Waardeer het kritische geluid bij innovatieve projecten

  Soms loopt een project niet zoals het was beoogd. Daar kan de digitalisering een flinke rol in spelen. Vooral wanneer de ontwikkelingen snel gaan en de organisatie er nog niet helemaal op is ingespeeld. Hoe weet je wanneer er ingegrepen moet worden? Want het is niet altijd duidelijk dat er een probleem is. Hiervoor […]

lees meer
  • Verslag Nd Teams 2022 – Memory of the Future

  De glazenbol om in de toekomst te kijken bestaat nog niet. Maar de teams die dit jaar meededen aan Nd Teams 2022 kregen wel de kans om een eigen toekomstscenario te maken. Die kans grepen de aanwezige teams met beide handen aan op 21 april in de industriële omgeving van DeFabrique in Utrecht. Scenariodenker […]

lees meer