Zomerborrel Techtalks: ‘Technologie als gamechanger’

  • 27 september 2016
  • Janine van Oosten

Op 25 augustus jl. was de jaarlijkse zomerborrel voor ons netwerk. Op deze warme dag kwamen zo’n 60 gasten naar het LEF future center van Rijkswaterstaat in Utrecht. Het thema van deze zomerborrel was ‘Technologie als gamechanger’. Vier inspirerende sprekers namen ons in korte en krachtige Techtalks mee. Zij gaven hun visie op hoe technologie impact heeft op projectmanagement in de bouw- en infraprojecten in Nederland.

De aftrap was door Marjet Rutten (schrijver en spreker over innovatie in de bouw en infra) over de beslissende rol van projectmanagers bij de succesvolle implementatie van innovaties in bouw en infra. Gevolgd door Gidion Peters (oprichter van de Scrum Company) over het einde van de projectmanager zoals we hem kennen door de inzet van agile. Daarna sprak Jade Wissink (communicatiemanager bij Ruimte voor de Rivier) over het succes van projectambassadeurs dankzij nieuwe communicatietechnologieën en tot slot Thijs van Steen (manager systeemintegratie Noord/Zuidlijn) over de timing en fasering van innovatie in projecten. De vier inspirerende Techtalks staan nu allemaal online.

Bekijk de Techtalks

Marjet Rutten: Gamechangers in de bouw en infra

Gidion Peters: Het einde van de projectmanager (zoals we hem kennen)

Jade Wissink: Projectambassadeurs met dank aan nieuwe communicatietechnologieën

Thijs van Steen: Innovatie? Nu even NIET

Alle filmpjes achter elkaar kijken? Bekijk dan hier de afspeellijst.

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Online leren in tijden van corona – en daarna

Neerlands diep draaide in coronatijden door. We schakelden vanaf medio maart in korte tijd over naar zo veel mogelijk onlineactiviteiten, raakten gewend aan het online faciliteren en leerden wat wel en niet online werkt. Voorlopig blijven we veel online werken en vallen we alleen terug op face-to-face als het echt nodig is. We ontwikkelen ons online repertoire intussen door en breiden onze gereedschapskist voor online leren gestaag uit. En we bouwen verder aan een toekomstvast en adaptief ontwerp van ons totaalprogramma, ook voor de periode na corona.

lees meer
  • Nieuws
  • Ellen Visser over de kracht van Neerlands diep

Ellen Visser startte op 1 mei met haar ‘droombaan’, al was het vanwege corona geen ‘droomstart’. Een gesprek met de nieuwe directeur van Neerlands diep over de netwerkgedachte, omgaan met onzekerheden en het belang van een reflectieve vluchtheuvel.

lees meer
  • Nieuws
  • Nd Digitaal Leiderschap, programma over leiderschap in de digitale transformatie

Nd Digitaal Leiderschap is het vernieuwde programma van Neerlands diep voor projectmanagers. Waar het ‘oude’ Nd Tech ging over kennis van nieuwe technologie, besteden we in Nd Digitaal Leiderschap meer aandacht aan het omgaan en toepassen ervan in projecten. Inspiratie wordt afgewisseld met het werken met en aan (eigen) praktijkcases.

lees meer