Nd Zomergast

Dé aftrap van het academische jaar, dat is Nd Zomergast. Tijdens Nd Zomergast geven we iemand die veel betekent voor de bouw- en infrasector het podium. Deze prominent stelt een thema centraal dat hem of haar aan het hart gaat. Bijpraten met je collega’s en een andere kijk krijgen op een aansprekend onderwerp: daar draait het om op de laatste donderdag van augustus. 

Voor wie?

Iedereen uit het netwerk van Neerlands diep kan zich inschrijven voor dit jaarlijkse evenement.

“Zo staand met een biertje erbij heb je toch hele andere gesprekken dan aan tafel met een koffiekan ertussen. Ik denk dat je in zo’n sfeer eerder bezig bent met wat je voor elkaar kunt betekenen dan met je eigen belang.” Gerard Scheffrahn, projectmanager diepe stations en afbouw, project Noord/Zuidlijn

Inhoud

Tijdens Nd Zomergast houden we het luchtig, maar gaan we ook zeker de diepte in. Elk jaar staat een thema centraal en kiezen we een vorm die past bij de zomergast.

In 2018 was de Nd Zomergast Hans Ruijter programmadirecteur van SAA (Schiphol-Amsterdam-Almere) met als thema Samenwerken met de Markt. Een bijzondere bijeenkomst, mede door de unieke setting in de Gaasperdammertunnel. Lees hier het hele verslag van deze bijeenkomst.

In 2019 was de Nd Zomergast Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Als mede-initiatiefnemer van Panorama Nederland koppelde hij tijdens de bijeenkomst maatschappelijke opgaven aan de toekomstige ruimtelijke inrichting van Nederland. Lees hier het hele verslag.

In 2020 deelden de projectmanagers van liefst twaalf grote publieke bouw- en infraprojecten uit het projectennetwerk van Neerlands diep tijdens Nd Zomergast On Tour hun dilemma’s, ervaringen en aanpak uit de praktijk met hun vakgenoten. Lees hier het hele verslag.

In 2022 deelden verschillende sprekers hoe zij ‘innoveren in de praktijk’ bij NXT Delft. Lees hier het hele verslag.

In 2023 trapten we het academisch jaar af met een thema voor het nieuwe jaar: ‘verwonderen’. Ap Dijksterhuis sprak hierover en we vervolgden onze reis bij ‘Remastered’ om verwonderd het jaar te starten.

Natuurlijk is Nd Zomergast ook een mooie gelegenheid om oude contacten aan te halen en nieuwe op te doen. Ben jij er de volgende keer ook (weer) bij?

Meer informatie

Meer weten over deze jaarlijkse Nd Zomergast? Bekijk onze agenda of neem contact op met Janine van Oosten via janine@neerlandsdiep.nl. 

  • Janine van Oosten
  • Programmamanager