Kijken in de Spiegel Deel 1 over de Leervraag van deelnemers aan Nd Brug

  • 20 december 2017
  • Noel Houben

Hoe zie ik de man met de zaag eerder aankomen? Kan ik beter leren loslaten en delegeren? Hoe organiseer ik de benodigde rugdekking van het management? En is het mogelijk om mens- en resultaatgericht werken in één persoon te verenigen? Zomaar een greep uit de dilemma’s waarmee vier projectmanagers van drie organisaties Nd Brug instappen. In deel 1 van korte film Kijken in de Spiegel staat hun leervraag centraal.

 

Kijken in de Spiegel volgt John van der Laarse van de gemeente Rotterdam, Marijke van Wely van de gemeente Utrecht en RWS’ers Winston Zuiverloon en Gerdine van Koppen. De vier projectmanagers hebben één ding gemeen: ze willen grotere en meer complexe projecten gaan managen. Of op zijn minst ontdekken of dit tot hun mogelijkheden behoort. Ze vertellen openhartig over de intensieve persoonlijke ontdekkingstocht die ze meemaken tijdens achttien maanden Nd Brug. De film is daarmee verplichte kost voor iedereen die wil weten wat deelname aan een leerprogramma van Neerlands diep betekent én brengt.

Littekens

Meer inzicht in jezelf krijgen en hoe je overkomt op anderen. Met jezelf geconfronteerd worden, zelfs. Gezien de verwachtingen die de deelnemers op voorhand hebben van Nd Brug, is de titel van de film goed gekozen. Er zal intensief in de spiegel worden geblikt en daarbij worden onvolkomenheden en littekens niet geschuwd. Hoe dat uitpakt? Dat zie je tijdens de vervolgdelen van Kijken in de Spiegel, die in de komende periode op de site worden geplaatst. Daarin draait het respectievelijk om de ervaringen die de hoofdrolspelers opdoen en de ‘oogst’ die anderhalf jaar Brugprogramma oplevert.

Over Nd Brug

Nd Brug is het leerprogramma voor projectmanagers met drie tot vijf jaar ervaring, die de volgende stap in hun loopbaan willen zetten. In zeven bijeenkomsten van telkens twee dagen staat steeds één thema centraal. Project, team, projectomgeving en persoonlijke waarden; ze komen allemaal aan bod. Daarnaast werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling door middel van zelfstudie, praktijkopdrachten en de adviezen van coaches en ervaren collega’s. Na 250 contacturen en achttien maanden kunnen de projectmanagers hun certificaat behalen.

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Het Brugprogramma gaf meer energie dan het kostte

Marco Boer van het Waterschap Hollandse Delta combineerde het afgelopen anderhalf jaar het Brugprogramma van Neerlands diep met een opvallende carrièremove. Het leerprogramma, nieuwe projecten én aangeboren talenten en (eigen) aardigheden resulteerden in een opvallende groei, ziet ook projectteamlid Marcel de Haan. “Marco heeft ons vertrouwen gewonnen.” Wij spraken hen over de toegevoegde waarde van het volgen van een Brugprogramma.

lees meer
  • Nieuws
  • Future changers klaar voor VUCA-world: Deelnemers Brug 10 ontvangen certificaat

Het Centraal Museum in Utrecht vormt op donderdag 11 mei het decor voor een bijzonder jubileum. Op een stralende voorjaarsdag ontvangen de deelnemers aan het tiende Brugprogramma van Neerlands diep hun certificaat. Persoonlijke ontwikkeling, meer bewustwording, maar ook meer grip op de omgeving: deze termen typeren de groei die zij hebben doorgemaakt. Het thema van de feestelijke bijeenkomst – future changers – blijkt dan ook goed gekozen.

lees meer
  • Nieuws
  • Film Kijken in de Spiegel – Ervaringen van projectmanagers tijdens Nd Brug

Wil je weten hoe het is om deel te nemen aan een leerprogramma van Neerlands diep? Wat de deelnemers meemaken en wat het hen oplevert? Dan mag je Kijken in de Spiegel niet missen. Deze korte film volgt vijf deelnemers aan Nd Brug, het Brugprogramma, tijdens een intensieve persoonlijke ontdekkingstocht van achttien maanden.

lees meer