Terugkijken Nd Webinar ‘Het ambtelijk bedrijf in tijden van turbulentie’

  • 11 april 2019
  • Janine van Oosten

In de derde aflevering van de serie Nd Webinars over de toekomst van het projectmanagement presenteert hoogleraar Bestuurskunde Paul ’t Hart zijn ‘gouden standaard’ voor ambtelijke organisaties in tijden van turbulentie. Hij schetst de ontwikkeling in het openbaar bestuur en hoe de ‘standaard’ benut kan worden in de relatie project- moederorganisatie –bestuurlijke omgeving. Tijdens dit Nd Webinar gingen met hem in gesprek over deze ‘standaard’. En verdiepte aan de hand van een actuele casus van ProRail en ingebrachte vragen van de deelnemers. Hieronder is het hele Nd Webinar met Paul ’t Hart terug te kijken.

Voorafgaand aan dit Nd Webinar spraken we Paul ’t Hart. Hij noemt zijn ‘gouden standaard’ ideaaltypisch en vooral nuttig om in een gegeven context helder te krijgen wat nodig is aan competenties. “Ik zie ambtelijk vakmanschap vooral als een organisatievraagstuk. Er is strategisch management nodig dat ervoor zorgt dat het totale palet aan competenties beschikbaar is en doelgericht kan worden gemobiliseerd.” Lees hier het hele interview.

 

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Online leren in tijden van corona – en daarna

Neerlands diep draaide in coronatijden door. We schakelden vanaf medio maart in korte tijd over naar zo veel mogelijk onlineactiviteiten, raakten gewend aan het online faciliteren en leerden wat wel en niet online werkt. Voorlopig blijven we veel online werken en vallen we alleen terug op face-to-face als het echt nodig is. We ontwikkelen ons online repertoire intussen door en breiden onze gereedschapskist voor online leren gestaag uit. En we bouwen verder aan een toekomstvast en adaptief ontwerp van ons totaalprogramma, ook voor de periode na corona.

lees meer
  • Nieuws
  • Ellen Visser over de kracht van Neerlands diep

Ellen Visser startte op 1 mei met haar ‘droombaan’, al was het vanwege corona geen ‘droomstart’. Een gesprek met de nieuwe directeur van Neerlands diep over de netwerkgedachte, omgaan met onzekerheden en het belang van een reflectieve vluchtheuvel.

lees meer
  • Nieuws
  • Nd Digitaal Leiderschap, programma over leiderschap in de digitale transformatie

Nd Digitaal Leiderschap is het vernieuwde programma van Neerlands diep voor projectmanagers. Waar het ‘oude’ Nd Tech ging over kennis van nieuwe technologie, besteden we in Nd Digitaal Leiderschap meer aandacht aan het omgaan en toepassen ervan in projecten. Inspiratie wordt afgewisseld met het werken met en aan (eigen) praktijkcases.

lees meer