Terugkijken Nd Webinar ‘Het ambtelijk bedrijf in tijden van turbulentie’

  • 11 april 2019
  • Janine van Oosten

In de derde aflevering van de serie Nd Webinars over de toekomst van het projectmanagement presenteert hoogleraar Bestuurskunde Paul ’t Hart zijn ‘gouden standaard’ voor ambtelijke organisaties in tijden van turbulentie. Hij schetst de ontwikkeling in het openbaar bestuur en hoe de ‘standaard’ benut kan worden in de relatie project- moederorganisatie –bestuurlijke omgeving. Tijdens dit Nd Webinar gingen met hem in gesprek over deze ‘standaard’. En verdiepte aan de hand van een actuele casus van ProRail en ingebrachte vragen van de deelnemers. Hieronder is het hele Nd Webinar met Paul ’t Hart terug te kijken.

Voorafgaand aan dit Nd Webinar spraken we Paul ’t Hart. Hij noemt zijn ‘gouden standaard’ ideaaltypisch en vooral nuttig om in een gegeven context helder te krijgen wat nodig is aan competenties. “Ik zie ambtelijk vakmanschap vooral als een organisatievraagstuk. Er is strategisch management nodig dat ervoor zorgt dat het totale palet aan competenties beschikbaar is en doelgericht kan worden gemobiliseerd.” Lees hier het hele interview.

 

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Nd Masterclass ‘Regie van samenwerken’

Samenwerken tussen professionals uit verschillende disciplines is noodzakelijk om complexe thema’s voor cliënten en burgers verder te brengen. Dat klinkt simpel, maar dat is zeker bestuurlijk vaak niet makkelijk of vanzelfsprekend. Hoe kun je bijvoorbeeld complexe samenwerkingsprocessen efficiënt en effectief inrichten? Wat zijn succesfactoren voor gecompliceerde samenwerking? En welk appèl doet dit op leiderschap? Vraagstukken […]

lees meer
  • Nieuws
  • Deelnemers Nd Brug 14 behalen certificaat: “Wij zijn de helden, zet ons aan het roer”

Zestien deelnemers aan Nd Brug ontvangen op donderdag 21 november 2019 in het Utrechtse Paushuize hun felbegeerde certificaat. Voor het zover is, maken zij, hun leidinggevenden en assessoren in de prachtige ambiance van de Balzaal kennis met muzikaal leiderschap. Excellente projectmanagers blijken daarbij ook virtuoze maestro’s te zijn.

lees meer
  • Nieuws
  • Nieuwe data Nd Maatwerkgesprek in 2020

Alumnus van Neerlands diep kunnen zich aanmelden voor een Nd Maatwerkgesprek in 2020.

lees meer