Deel 2 Kijken in de Spiegel over ervaringen binnen Nd Brug

  • 18 januari 2018
  • Noel Houben

Wat is de succesformule van Nd Brug? Kunnen een paard en een kudde schapen je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf? En hoe ga je om met de discrepantie tussen je ideaalbeeld en je perceptie van de werkelijkheid? Over deze en andere onderwerpen vertellen vier projectmanagers van drie organisaties in deel 2 van de korte film ‘Kijken in de Spiegel’. In dit deel staan hun (leer)ervaringen tijdens het volgen van Nd Brug centraal.

Kijken in de Spiegel volgt John van der Laarse van de gemeente Rotterdam, Marijke van Wely van de gemeente Utrecht en RWS’ers Winston Zuiverloon en Gerdine van Koppen. Ze vertellen openhartig over de intensieve persoonlijke ontdekkingstocht die ze meemaken tijdens achttien maanden Nd Brug. Dat die ontdekkingstocht soms confronterend kan zijn, maakt deel 2 van de film duidelijk. Overigens gebeurt dit allemaal in de veilige omgeving van Nd Brug, het brugprogramma. Hier kun je rustig nadenken over jezelf, reflecteren op je leerervaringen en kijken hoe je ze kunt doorvertalen in de dagelijkse praktijk.

Feedback en feiten

Geef de ander voldoende ruimte. Stel niet altijd het resultaat voorop, maar toon eerst eens echt belangstelling voor die collega. Neem de feedback van mensen in je omgeving ter harte. Verwar je interpretaties niet met feiten. Ben je wel echt zo handig met taal als je denkt? Hoe zet je jezelf en je omgeving in je/hun kracht? Zomaar een greep uit de lessen en ervaringen van de hoofdrolspelers van de film. De spiegel waarin ze keken tijdens Nd Brug, blijkt er soms eentje te zijn die ademhaalt, reageert en een eigen wil heeft. En die meer laat (in-)zien dan een spiegel aan de wand. Wat dit allemaal oplevert? Dat zie je in het laatste deel van Kijken in de Spiegel, dat in februari op de site wordt geplaatst. Daarin draait het om de ‘oogst’ die anderhalf jaar Brugprogramma oplevert. Natuurlijk kun je ook de trailer en deel 1 van de film nog steeds bekijken.

 

Over Nd Brug

Nd Brug is het leerprogramma voor projectmanagers met drie tot vijf jaar ervaring, die de volgende stap in hun loopbaan willen zetten. In zeven bijeenkomsten van telkens twee dagen staat steeds één thema centraal. Project, team, projectomgeving en persoonlijke waarden; ze komen allemaal aan bod. Daarnaast werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling door middel van zelfstudie, praktijkopdrachten en de adviezen van coaches en ervaren collega’s. Na 250 contacturen en achttien maanden kunnen de projectmanagers hun certificaat behalen.

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Film Kijken in de Spiegel – Ervaringen van projectmanagers tijdens Nd Brug

Wil je weten hoe het is om deel te nemen aan een leerprogramma van Neerlands diep? Wat de deelnemers meemaken en wat het hen oplevert? Dan mag je Kijken in de Spiegel niet missen. Deze korte film volgt vijf deelnemers aan Nd Brug, het Brugprogramma, tijdens een intensieve persoonlijke ontdekkingstocht van achttien maanden.

lees meer
  • Nieuws
  • Kijken in de Spiegel Deel 1 over de Leervraag van deelnemers aan Nd Brug

Hoe zie ik de man met de zaag eerder aankomen? Kan ik beter leren loslaten en delegeren? Hoe organiseer ik de benodigde rugdekking van het management? En is het mogelijk om mens- en resultaatgericht werken in één persoon te verenigen? Zomaar een greep uit de dilemma’s waarmee vier projectmanagers van drie organisaties Nd Brug instappen. In deel 1 van korte film Kijken in de Spiegel staat hun leervraag centraal.

lees meer
  • Nieuws
  • Het Brugprogramma gaf meer energie dan het kostte

Marco Boer van het Waterschap Hollandse Delta combineerde het afgelopen anderhalf jaar het Brugprogramma van Neerlands diep met een opvallende carrièremove. Het leerprogramma, nieuwe projecten én aangeboren talenten en (eigen) aardigheden resulteerden in een opvallende groei, ziet ook projectteamlid Marcel de Haan. “Marco heeft ons vertrouwen gewonnen.” Wij spraken hen over de toegevoegde waarde van het volgen van een Brugprogramma.

lees meer