Nd Teamleren vs Nd Opgave-impuls

  • 14 december 2023
  • Sharon Fisser

Binnen Neerlands diep kun je als project- of programmamanager een individueel leerprogramma volgen (een Nd Brug-, Nd Kern- of Nd Topprogramma), maar je kunt ook als team gebruik maken van onze leerprogramma’s in het Nd Projectennetwerk. Een netwerk dat zich kenmerkt door de alsmaar ontwikkelende programma’s, afgestemd op de urgente leervragen van aangesloten projectteams. Maar, waar wil jij met jouw team op ontwikkelen? En hoe vind je daar een passend programma bij?

Natuurlijk kun je met dit soort vragen altijd terecht bij jouw relatiemanager. Of, wanneer je nog geen lid bent van het netwerk, maar wel interesse hebt, kun je jouw interesse kenbaar maken via onze website. Om je een handje op weg te helpen, hebben we alvast twee programma’s naast elkaar gezet: Nd Teamleren en de Nd Opgave-impuls. Wat houden deze twee programma’s in en voor welke vraagstukken zijn ze interessant? In vogelvlucht nemen we de programma’s met je door. Wil je er meer over weten? Bekijk dan de pagina’s van de programma’s op onze website.

Nd Teamleren

In één zin:
Reflecteer met twee andere teams op jullie gemeenschappelijke teamvraagstukken en gebruik de collegiaal-kritische blik om stappen te zetten met jouw team

Tijdspad: 1 jaar – vier livebijeenkomsten
Wie: IPM Teams
Vorm: Maatwerk, co-creatie, reflectie, samen leren

Lees meer over Nd Teamleren

Nd Opgave-impuls

In één zin:
Gebruik methodiek en reflectie van andere teams om een impuls te geven aan resultaten voor jullie complexe opgave, door te werken aan collectief eigenaarschap in het stakeholderveld rond die opgave.

Tijdspad: 0,5 jaar – vier livebijeenkomsten en twee online reflectiesessies
Wie: (gelegenheids)teams
Vorm: Methodisch, focus op eigen vraagstuk en stakeholderveld

Lees meer over de Nd Opgave-impuls

Deze twee programma’s starten in 2024 weer met een nieuwe editie. Heb je interesse in deelname met jouw team? Neem dan contact op met jouw relatiemanager.

Is dat alles?

Buiten deze twee programma’s, biedt Neerlands diep nog veel meer programma’s en korte leeractiviteiten. Met dat laatste bedoelen we korte interventies (Nd Spiegel of Nd Atelier) waarbij je als team snel, binnen maximaal enkele dagdelen, concreet geholpen wordt met jouw vraagstuk. Wel altijd, volgens de netwerkgedachte, met hulp van andere teams uit het projectennetwerk.

Wil je beter samenwerken met de markt? Programma ‘De Verbinders’ is geheel ingericht om jullie daar stappen in te laten zetten.

Neerlands diep helpt jullie stappen te zetten

Loop je met jouw team ergens op vast? Schroom niet om contact op te nemen met jouw relatiemanager voor advies.

Reageer

Ook interessant

  • Meer grip op projectsucces door (wederzijds) begrip

“De realisatie van bouw- en infraprojecten kent een lange en rijke traditie. Een traditie die ons terugvoert naar de ‘Law-codes’ van koning Hammurabi (Babylonië, 1750 v. Chr.) waarin de eerste beginselen en afspraken voor samenwerking in de bouw terug te vinden zijn. Het succesvol realiseren van bouw- en infraprojecten in de huidige dynamische en complexe omgeving […]

lees meer
  • Een digitale revolutie

Een digitale revolutie. We zitten er middenin. Ook in de publieke bouw- en infraprojecten. Ervan weglopen? Dat kan. Toekijken en aanschouwen? Kan ook nog. Maar voor hoe lang nog? Het nu beetpakken, omarmen en uitdragen van technologische ontwikkelingen, is de optie waar de deelnemers van Nd Digitaal Leiderschap voor kozen. Want, het meebewegen in een […]

lees meer
  • Anders samenwerken met je stakeholders in de Nd Opgave-impuls

In de Nd Opgave-impuls staat het werken aan een complexe opgave samen met het stakeholderveld centraal. Het programma helpt teams het veld in kaart te brengen, stakeholders uit te nodigen en collectief eigenaarschap te creëren rond een opgave. Vijf teams rondden het programma – tot dan nog de Nd Transitiechallenge – begin van dit jaar […]

lees meer