Nd Teamleren vs Nd Opgave-impuls

  • 14 december 2023
  • Sharon Fisser

Binnen Neerlands diep kun je als project- of programmamanager een individueel leerprogramma volgen (een Nd Brug-, Nd Kern- of Nd Topprogramma), maar je kunt ook als team gebruik maken van onze leerprogramma’s in het Nd Projectennetwerk. Een netwerk dat zich kenmerkt door de alsmaar ontwikkelende programma’s, afgestemd op de urgente leervragen van aangesloten projectteams. Maar, waar wil jij met jouw team op ontwikkelen? En hoe vind je daar een passend programma bij?

Natuurlijk kun je met dit soort vragen altijd terecht bij jouw relatiemanager. Of, wanneer je nog geen lid bent van het netwerk, maar wel interesse hebt, kun je jouw interesse kenbaar maken via onze website. Om je een handje op weg te helpen, hebben we alvast twee programma’s naast elkaar gezet: Nd Teamleren en de Nd Opgave-impuls. Wat houden deze twee programma’s in en voor welke vraagstukken zijn ze interessant? In vogelvlucht nemen we de programma’s met je door. Wil je er meer over weten? Bekijk dan de pagina’s van de programma’s op onze website.

Nd Teamleren

In één zin:
Reflecteer met twee andere teams op jullie gemeenschappelijke teamvraagstukken en gebruik de collegiaal-kritische blik om stappen te zetten met jouw team

Tijdspad: 1 jaar – vier livebijeenkomsten
Wie: IPM Teams
Vorm: Maatwerk, co-creatie, reflectie, samen leren

Lees meer over Nd Teamleren

Nd Opgave-impuls

In één zin:
Gebruik methodiek en reflectie van andere teams om een impuls te geven aan resultaten voor jullie complexe opgave, door te werken aan collectief eigenaarschap in het stakeholderveld rond die opgave.

Tijdspad: 0,5 jaar – vier livebijeenkomsten en twee online reflectiesessies
Wie: (gelegenheids)teams
Vorm: Methodisch, focus op eigen vraagstuk en stakeholderveld

Lees meer over de Nd Opgave-impuls

Deze twee programma’s starten in 2024 weer met een nieuwe editie. Heb je interesse in deelname met jouw team? Neem dan contact op met jouw relatiemanager.

Is dat alles?

Buiten deze twee programma’s, biedt Neerlands diep nog veel meer programma’s en korte leeractiviteiten. Met dat laatste bedoelen we korte interventies (Nd Spiegel of Nd Atelier) waarbij je als team snel, binnen maximaal enkele dagdelen, concreet geholpen wordt met jouw vraagstuk. Wel altijd, volgens de netwerkgedachte, met hulp van andere teams uit het projectennetwerk.

Wil je beter samenwerken met de markt? Programma ‘De Verbinders’ is geheel ingericht om jullie daar stappen in te laten zetten.

Neerlands diep helpt jullie stappen te zetten

Loop je met jouw team ergens op vast? Schroom niet om contact op te nemen met jouw relatiemanager voor advies.

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Er was eens… Nd Teams 2024

De laven sliepen nog, Holle Bolle Gijs had zijn buik nog vol. De Efteling lag er nog stil bij toen een Arabische poortwachter op de vroege morgen de deelnemers van Nd Teams 2024 naar hun bestemming begeleidde. Sommigen konden hun bijna kinderlijke enthousiasme niet bedwingen. En terecht. Hoe vaak komt het nou voor dat je […]

lees meer
  • Nieuws
  • Verbindingen leggen voor meer synergie

Gezamenlijk aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken en een integrale blik werpen op de complexe opgaven. Dijkversterking, verbeteren van de ecologische waterkwaliteit en het versterken van de natuur. Neerlands diep en LEF future center faciliteerden de Nd Duurzaamheidschallenge HWBP-PAGW, in samenwerking met RWS Ontwerpkracht. Regina Havinga, senior adviseur Duurzaamheid en Ruimtelijke Kwaliteit bij het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), […]

lees meer
  • Nieuws
  • Een inkijkje in het Nd Topprogramma

Nd Top is het executive programma van Neerlands Diep. Het biedt een stevig netwerk van vakgenoten, zodat deelnemers samen kunnen reflecteren op hun rol als publiek leider. Nd Top biedt geen pasklare oplossingen maar reikt uiteenlopende perspectieven aan en nodigt uit om vragen te stellen vanuit een onderzoekende houding. Deelnemers aan dit programma staan voor […]

lees meer